Home > Not Working > Audio Works In Ubuntu But Not Win 7 (Device Not Detected)

Audio Works In Ubuntu But Not Win 7 (Device Not Detected)

Contents

Reply norbert says May 6, 2013 at 1:56 pm At new restart , the problem is here again ! Reply matt says May 7, 2013 at 3:40 am Yeah, nice post, but norbert's right. Reply High Plains Thumper says November 23, 2014 at 8:36 am I found the problem. If at the next start up, you hear the login sound at the lock screen, you know it worked like a charm. have a peek here

So whatever is going on is Windows-related.I will try the tool suggested to remove drivers. But as the other solutions were machine-specific, but not to my machine, I can live with it. It prompts fail to find any driver. 3. Reply Ryan Jentzsch says March 20, 2016 at 12:47 pm After HOURS of searching I figured out the problem myself. http://www.sevenforums.com/drivers/206400-audio-works-ubuntu-but-not-win-7-device-not-detected.html

Ubuntu 16.04 Sound Not Working

A standard test for speakers is to press Alt+ and run aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wavYou should hear a voice saying "Front Center". First you would have to get the alsa-driver tar from alsa-project then pretty much do configure, make and make install again. bigbadjohnnybApr 17, 2013, 2:42 AM Seriously - pulling my hair out, here. yaoverstand View Public Profile Find More Posts by yaoverstand 04 Jan 2012 #4 Lemur Systems 1 and 2: Windows 7 Enterprise x64, Win 8 Developer 3,228 posts University of Kentucky

For the last month, I have been able to dual boot between Windows 7 and XP just fine. Using skype with PearOs8 (ubuntu 13-10), seemed like system "forgot" to initialise my analog devices in Skype; strange, Clementine, xine and vlc are working just fine without need to "force"…. Put it a little out in the laptop instead of putting it all in. Install Alsa Ubuntu It could be something as simple as not detecting your hardware the first time or evidence of a deeper problem.

Browse other questions tagged 14.04 microphone soundcard dell-vostro or ask your own question. Ubuntu Audio Driver This also works if you use the "Options" tab in the standard mixer app to do the same thing. Reply Abhishek Prakash says September 2, 2013 at 1:04 pm try killall pulseaudio Reply Alperen Büyükatak says August 27, 2013 at 2:59 pm it s working THANKS THANKS THANKS THANKS THANKS http://askubuntu.com/questions/508221/sound-input-device-microphone-not-working Reply sandy barton says August 12, 2013 at 1:01 pm yes Its fixed….

When Win 7 was released i installed it and everything worked fine (all the drivers). Ubuntu Sound Card Not Detected it get the robot sound. But if you look in /var/log/apt you'll find a handy log file telling you which packages were removed, and you can add them back with apt-get. We had greatly reduced volume and were frustrated.

Ubuntu Audio Driver

Reply Web::Edukacija says December 7, 2013 at 10:55 pm Is there any fix without reboot? http://www.tomshardware.com/answers/id-2161402/usb-devices-working-ubuntu-windows.html solved Windows 7 stops seeing USB 3.0 connected devices i format ubuntu and the hardisk , so when i was trying to boot from a windows 7 USB i show black Ubuntu 16.04 Sound Not Working Click on the speaker icon in the upper right hand corner of the screen. Ubuntu 16.04 Microphone Not Working This may clear up your problem and restore your computer to a working state.

Reply Abhishek Prakash says July 6, 2013 at 12:12 pm Can you try this: https://itsfoss.com/how-to-solve-microphone-not-working-in-skype-quick-tip/ Reply frmdstryr says May 25, 2013 at 3:09 pm Thanks! o WinXP doesn't work. ---------------------------------------- Christian Roessner (christian-roessner-net) wrote on 2011-04-26: #11 hda is not supported in libvirt-bin under Natty :( Alexander Wetzel (alexander-wetzel) wrote on 2011-06-01: #12 I finally found Thanks for the help. On the same KVM Windows 7 (Evaluation copy, Build 7100) only detects presence of "Multimedia Audio Controller", but can not automatically find driver software for the device. Ubuntu Microphone Not Working

Finally found a solution with the link you provided. And purging the alsa worked again BUT this is not really the solution, I accept. Subscribing... Check This Out I'll update the article if there is another one.

Reply Chris J Starks says October 25, 2015 at 4:04 am MY FIX: Running Linux Mint KDE 17.2 here. Ubuntu 15.10 No Sound thnx again and best wishes! :) Reply Chris says December 4, 2013 at 10:15 pm worked for me, thanks! Removing ~/.config/pulse directory, followed by reboot, fixed my problem in Ubuntu 14.04.

Reply Érica Mangaravite says September 22, 2015 at 11:56 am In my sound settings had nothing, not even dummy output.

Same here, weird timing. Reply Abhishek Prakash says September 7, 2013 at 10:59 am You are welcome. I have no problems with sound in YouTube and Adobe Flash. Ubuntu 15.04 No Sound You saved my day.

Thanks a lot ! can somebody help ?? John Goold St. Reply Steven Hines says October 7, 2014 at 7:05 am Same thing happened to me after completing the First Alternate Method.

Reply Callie Brooks says November 20, 2014 at 3:04 am I followed this because the auther stated it would work for Linux Mint. Alexander_123Sep 21, 2014, 11:02 PM >>Go to Realtek Audio Manager>>Near Analog Panel there is yellow mark>>click and check all the options ROFLThat worked for me. What can I do?